תפקיד הטכנולוגיה כסיוע לבריאות ובריאות

אייברי הולטון, פרופסור חבר לתקשורת מאוניברסיטת יוטה, העיר, “כמי שחווה פעמיים את השפעת הסרטן, פעם בתחילת המדיה הדיגיטלית והחברתית ופעם אחת בשנת 2016, אני מרגיש מועצם יותר מהיכולת להיות שקוף ומקובל. כן, כולנו עדיין נהנים לחלוק את אותם רגעים בחיינו שמפנים את המראה הטוב ביותר, אבל הסטיגמה של שיתוף בחוויות של מחלות או כאבים או אובדן פחתה. יותר ויותר, אנו מעודדים מהמעשים או ההודעות של אחרים לשתף אותנו בחוויות הקשות יותר שלנו ולבנות, אם נרצה בכך, לבנות קהילה סביב חוויות אלה. בפעם הראשונה שעברתי סרטן הרגשתי אבודה ומנותקת וללא קול. הפעם, למרות שודאי לקח מעט שידולים מחברים ותומכים אחרים, חלקתי את החוויה שלי וההחלמה שלי. זה באמת עזר לי לעבור את התהליך ולהחלמה נפשית, רגשית ופיזית מהירה יותר, מתמשכת יותר. “

הרשת המקוונת והכלים הדיגיטליים שלי הקלו על שיתוף האירוע, ההתקדמות שלו, הלחץ והרגשות שלי, כדי שאחרים יוכלו להזדהות ולשתף משאבים ועצות.

סוזן פרייס, אסטרטג ניסיון מוביל באיגוד הרכב השירותים המאוחד של ארה”ב (USAA), העיר: “בעלי עבר אירוע מוחי בשנה שעברה. הרשת המקוונת והכלים הדיגיטליים שלי הקלו על שיתוף האירוע, ההתקדמות שלו, הלחץ והרגשות שלי, כדי שאחרים יוכלו להזדהות ולשתף משאבים ועצות. מצאתי את עצמי מפריד בזהירות את התקשורת שלי בערוצים, ממתן את מידת הכנות בהתאם לגודל הקבוצה ולאיפור שלה. אני מדווח לקבוצה הגדולה ביותר בפייסבוק ‘מחוטאים’ עדכונים של דוחות התקדמות ובעידודים מלאי תקווה שמראים לי או לבעלי באור מחמיא או מעורר השראה. אני נמנע מלהרגיז אחרים בסיפורים כנים או חושפניים במיוחד על כאב, תסכול או חוסר התמודדות של בעלי או של בעלי. בעלי מודע לנטייה שלי לשתף, ושאל ישירות כשאנחנו דנים בסיטואציה רצופה ‘זה לא קורה בפייסבוק, נכון? טוב! ‘אבל הוא הציע לפרסם ולשתף כמה הישגים. בגלל השכיחות וההישגיות שלה, פייסבוק סייעה לי לזהות בחירה באנשים אחרים ברשת שלי – רבים מהם לא דיברתי איתם במשך 10 עד 20 שנה – שהיו להם ניסיון רלוונטי ישירות עם טיפול בסיוע לניצולי שבץ ‘והתאמה כאשר בן זוג סובל מקשה קשה משבר בריאות. עם אותם ותיקים שנמצאו, העברתי את הדיון לערוצים פרטיים יותר כמו Messenger Messenger, דואר אלקטרוני או טלפון כדי לשתף בכנות את רגשותיי השליליים, הפחדים והכאב וקיבלתי ישירות, תמיכה ומשאבים ספציפיים מועילים. השתמשתי גם בפורומים של מטפלים כדי ליצור קשר עם קהילות עמיתים זמינים במהירות במצבים קרובים יותר לשלי. “

ג’ינה נף, פרופסור חבר ועמית מחקר בכירה במכון האינטרנט של אוקספורד, אמרה כי “הטכנולוגיה הדיגיטלית הייתה עדת אלוהים למטפלים, ומאפשרת לאנשים לתאם את מאמצים לעזור במהלך הטיפול בסרטן, כאשר יוולד יגיע או במהלך משבר בריאות. אפליקציות ואתרים לא יכולים להחליף את הקהילות שתמיד קשרו ותומכים בנו, אבל הן יכולות לעזור לקבוצות מגוונות ומפוזרות לתאם טיפול בדרכים חסרות תקדים. “

ברדפורד הסן, ראש תחום תקשורת ומחקר אינפורמטיבי במכון הלאומי לסרטן במכונים הלאומיים לבריאות (NIH), אמר: “כעת אני שומר על קשר קרוב יותר עם נותני שירותי הבריאות שלי מכפי שאי פעם הייתי. אם יש לי שאלה, אוכל לשאול אותה באמצעות העברת הודעות מאובטחת. אם אני רוצה להעריך את לוחות הדם האחרונים שלי לגבי תחומי דאגה או התקדמות, אוכל לעשות זאת באופן מקוון דרך פורטל מאובטח. שיחות רוב הביתה מהספק שלי כמו גם הודעות טקסט לטלפון שלי מבטיחות שלא אפספס בדיקת סרטן מומלצת. אני צופה בתזונה שלי ביתר קפדנות בעזרת אפליקציית דיאטה בסמארטפון שלי המצוידת במצלמה לצורך אחזור מידע קלורי / תזונתי, ואני עוקב אחר יעדי האימון שלי באמצעות השימוש ב- Apple Watch שלי. אם יש לי תלונה, זה בדרך כלל בגלל שהמערכת האקולוגית של הרפואה עדיין לא קשורה מספיק. ישנם פיגורים שמתנגדים לחלוק את נתוני רשומות הבריאות האלקטרונית שלי עם מומחים לפי הצורך. ישנה חשיבה של המאה העשרים שמונעת מהשתלבות מלאה של טכנולוגיות דיגיטליות במערכת הרפואית בדרכים שיהיו חסכוניות, משתנות פעולה, מעצימות ושימושיות באמת. “

תומאס לנצו, המשיב שלא שיתף פרטים מזהים נוספים, אמר כי “הטכנולוגיה הדיגיטלית הקלה על ניהול היבטים שונים של שירותי הבריאות שלי. אני מסוגל לקבוע פגישות ולהזמין מילוי מרשם באופן מקוון, בכל שעה ביום. אני יכול לקבל מידע טקסט או וידאו מפורט על בעיות בריאות ממקורות מהימנים. יש לי גישה דרך פורטלים לרשומות הבריאות שלי. אני גם אומר למשפחה ולחברים כיצד הם יכולים להשתמש בטכנולוגיה דיגיטלית כדי להשפיע על בריאותם. “

אד בלאק, נשיא ומנכ”ל CEd בלאק, נשיא ומנכ”ל התאחדות תעשיות המחשבים והתקשורת, אמר כי “היכולת לפקח על הרשומות הרפואיות, הנהלים, התרופות של אדם אהוב מספקת מרחוק אפשרות לפיקוח איכותי ותגובה מהירה, בניגוד לקשור לביקורי בית חולים וחוסר וודאות. “

גארי ל. קרפס, פרופסור מכובד ומנהל המרכז לתקשורת לבריאות וסיכון באוניברסיטת ג’ורג ‘מייסון, כתב, “אני ומשפחתי משתמשים במכשירי כושר לבישים המספרים את התנהגויות האימונים היומיומיות שלנו (צעדים). זה השפיע הן על המודעות שלנו לפעילות הגופנית שלנו וגם על המוטיבציה להתאמן באופן קבוע. אנו שואפים לבצע את 10,000 הצעדים היומיים שלנו! אנו גם משווים את רמות האימונים שלנו ומעודדים אחד את השני לעסוק בפעילות גופנית. כעת אנו מחפשים הזדמנויות לממש יחד כדי להשיג את יעדי הפעילות שלנו. זה שיפר את הפעילות הגופנית הכוללת שלנו, כושר ובריאות. “

קווין ג’יי פיין, מייסד חברת Chronic Cow LLC, אמר, “מכיוון שאני חוקר את ההשפעות של מחלה כרונית וחי עם טרשת נפוצה, יש לי עניין מיוחד להשתמש בטכנולוגיות אלה כדי לפקח ולהעריך את מצבי, להתעדכן במחקר האחרון , ומתחברים עם אחרים – אנשי מקצוע ואחרים החיים עם מצבים כרוניים. חיי הושפעו באופן קיצוני מהטכנולוגיות המתפתחות הללו בכל החזיתות האלה. זה מאפשר לי לאסוף נתונים משלי, לשלב אותם עם מערכי נתונים אחרים ולייצר ולבדוק אלגוריתמים חזויים בזמן אמת. יש לי הבנה הרבה יותר טובה של מצבי, במיוחד כשהוא מבוסס על אוכלוסיות רלוונטיות. אני לא רק מקבל גישה למחקר חדשני לפני הדפוס, אלא גם הצלחתי להרחיב את הרשת המקצועית שלי באמצעות תקשורת עם החוקרים. והמעורבות שלי בקהילות מטופלות העשירה את חיי במובנים רבים. “


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *