השפעת החיים הדיגיטליים על העשרה ומשפחה משפחתית
פמלה רוטג’לד, מנהלת המרכז לחקר פסיכולוגיה תקשורתית, אמרה כי “אבי בן ה -90 היה בפייסבוק למטרה היחידה של קשר עם ילדים ונכדות שהיו פזורים ברחבי הארץ. קריאה והערות על פוסטים שלהם העניקו לו את היכולת להשתתף בתהליך חייהם. הידיעה מה עושים בני המשפחה הגבירה את תחושת המעורבות שלו ואת האינטימיות הכללית שחווה עם כולם. היכרות זו הקפיצה גם את כל מפגש משפחתי, והניעה שאנשים שהיו גיאוגרפיים שונים מלהרגיש כמו זרים יחסית ומאפשרים לזוגיות להיות משמעותיים יותר מייד. הטקסט בכל הצורות משרת את אותה מטרה. ההתקרבות בזוגיות מושגת על ידי תדירות המגע. המוח האנושי מגיב למגע וירטואלי כאילו היה אמיתי, ומשחרר את אותם מעברי עצב של רגש חיובי ותגמול כאילו אנשים פנים אל פנים. טקסטים מאפשרים נקודות מגע רבות, שיתוף בתהליך החיים והבטחת חיבור. חוויות אלה משכפלות את ההתנהגויות שתיארה הפסיכולוגית ההתפתחותית מרי איינסוורת בעבודתה פורצת הדרך על תורת ההתקשרות וכיצד אנשים יוצרים סגנון התקשרות בטוח, חיוני לרווחתם הרגשית. “
סטואי בויד, מנכ”ל ב- Work Futures, אמר, “האנקדוטה הפשוטה ביותר היא לפתוח צ’אט העברת הודעות משפחתיות עם אשתי וילדיי. הילדים שלי – שניהם בשנות ה -20 לחייהם – גרים בברוקלין, הקרובה למקום מגורינו, אבל יותר משעה נסיעה משם. עם זאת, כולנו משתתפים בצ’אט, לעתים קרובות מספר פעמים ביום. אנו חולקים תמונות, קישורים, סיפורים, תוכניות. זה פשוט חיכוך נמוך בהרבה מכפי שהצלחתי להישאר בקשר – או לא באמת – עם ההורים שלי כשהייתי בשנות העשרים לחיי. ואז זו הייתה שיחת טלפון מדי פעם, ביקורים במידת האפשר, אבל זה היה די קלוש. והיו לי מה שרוב אנשי הקשר שלי ראו כקשר קרוב ואכפתי במיוחד עם האנשים שלי. לא הייתי אומר שהמשפחה שלי היום קשורה להיפר-קשר, אבל אנחנו בהחלט נשארים מאוד מחוברים, שם כמעט ולא חולף יום בלי אינטראקציה מסוימת של כולנו למרות המרחק הפיזי הכרוך בכך. וזה איפשר לעושר נוסף בחיי, ואני משער ששלביהם מהווה נוגד את המרחק האפשרי שיכול היה לגדול ביחסינו בגלל שעת הנסיעה שמפרידה בינינו. “
דייוויד וויינברגר, חוקר בכיר במרכז הברקמן קליין לאוניברסיטת הרווארד לאוניברסיטאות וחברה, אמר: “הכי ברור [ההבדל בין החיים הדיגיטליים] עבור רבים מאיתנו, הוא הורדת מכשול התקשורת: אני בקשר הדוק יותר עם משפחתי – ילדים בוגרים, אחים, חותנים, כל הקבוצה – מכיוון שנוכל לתקשר עם הכל, החל מטקסטים וכלה בשיחות וידאו. אנו תומכים זה בזה טוב יותר ומכירים את חיי היומיום שלנו טוב יותר ממה שהיינו יכולים לפני כן. “
סוניה חורחה, מנכ”לית הברית לאינטרנט במחיר סביר וראש תכניות הכללה דיגיטלית בקרן האינטרנט, אמרה “בלי קשר למקום שאני נמצאת, הילדים שלי יכולים להגיע אלי לדבר, לשלוח לי הודעה כדי לשאול שאלות, לעזור במיון תוכנית, לספר לי על היום שלהם, על הדאגות שלהם, אני יכול לעזור להם בשיעורי בית או אפילו בתרגול מוזיקה באמצעות וידאו! וכמו כל האימהות, פעמים רבות ‘חסכתי’ מצבים רבים! פעם קיבלתי הודעה מבית ספר באמצע פגישה עסקית חשובה והצלחתי למיין את המצב בלי שום נושא מרכזי, והכל מיבשת אחרת! היכולת להישאר מחוברת לפי הצורך כל כך חשובה לי והיא מאפשרת לי להיות קרובה יותר, להיות שם! אני לא יכול לדמיין [חיים] אחרת וזה מאפשר לי לעשות את מה שאני עושה בדרכים שהיו קשות מאוד לפני קישוריות דיגיטלית. “
סטיב סטרוש, עיתונאי טכנולוגיה, אמר, “שתי תצפיות. הראשון הוא שאחת החרטות בחיי היא שלא עבדתי מספיק קשה בכדי להישאר בקשר עם כל משפחתי וחבריי כשהתרחקתי מעיר הולדתי והשתלבתי בקריירה שלי. לפיכך, רבים ממשפחתי וחבריי שהיו יקרים לי בעבר מנוכרים כעת – לגמרי אשמתי. בדור של הבת שלי (ילידת שנות ה -90), עם מדיה חברתית כמו פייסבוק וכו ‘, דור הבת שלי ומעבר לה, הם לעולם לא יצאו מכל קשר עם המשפחה והחברים (אלא אם כן הם באמת רוצים). הם יידעו על אירועים משמעותיים בחייהם של חבריהם ומשפחתם בזמן שהדברים קורים, ותמיד יכולים להושיט יד מכיוון שיש נקודת קשר עקבית – העברת המדיה החברתית, מספרי טלפון ‘יציבים’ כמו נייד, דוא”ל וכו ‘. השנייה היא שאשתי ואני מקיימים ‘שיחת ריצה’ כמעט יומית עם הבת שלי שהתרחקה דרך העברת ‘טקסט’ תלת-כיווני. לעתים קרובות אנו משתפים תמונות (של חיות המחמד המשפחתיות, מסתבר) ומודיעים אחד לשני על דברים חשובים או לא חשובים – אולי מצחיקים – שקורים בחיינו. אז שלושתנו אף פעם לא יוצאים מכלל קשר, וזה דבר נפלא, נפלא. הלוואי ויכולתי לעשות זאת עם אבי שלי (שהוא, אבוי, מאוד טכנופובי). “
מורין קוני, ראש תחום הפרטיות בספרינט, העירה, “אמי, בשנות ה -80 לחייה, גרה לבד והיא מובילה טכנולוגית במשפחתנו. אימוץ השימוש בשימוש בטלפונים סלולריים לשיחות, טקסטים, אימיילים, FaceTime ושיתוף תמונות, שימוש יומיומי באייפד ובמחשב כדי לשחק משחקים ולתקשורת, השתתפות במדיה החברתית דרך הפייסבוק, ניהול הכספים שלה ואפילו בקרת מכשירים בה. הביתה באמצעות טכנולוגיה מחוברת לאינטרנט, כמו גם לבידור באמצעות אקו של אמזון, [המשמר אותה מחוברת אלינו ולעולם הרחב ככל שהיא מתבגרת, ומעלה את רגשות הביטחון, הבטיחות, הפעילות והעצמאות שלה. זה מאפשר לבני משפחה וחברים בקלות להתחבר אליה בהרבה מובנים בזמן אמת, מה שאחרת לא היה המצב. “
ריצ’רד סמברוק, פרופסור לעיתונאות באוניברסיטת קרדיף באנגליה, כתב, “בפשטות רבה, אני יכול לדבר איתי ולראות את בתי בצד השני של העולם בעלות נמוכה או אפס באמצעות טכנולוגיית וידאו / סמארטפון באופן שהיה בלתי ניתן להעלות על הדעת לפני עשור ויותר. זה עוזר להחזיק משפחות יחד. “